ŚRODKI FUNKCJONALNE, KULTURY BAKTERII, DODATKI MASARSKIE
- FILMY INSTRUKTAŻOWE (DARMOWE)
- DO PEKLOWANIA
- JELITA NATURALNE
- OSŁONKI DO WĘDLIN
- SIATKA DO WĘDLIN I SERÓW
- PRZYPRAWY SMAKOWE DO WĘDLIN, MARYNATY
- PRZYPRAWY JEDNORODNE, MIESZANKI PRZYPRAWOWE , BAKALIE
- ZDROWA ŻYWNOŚĆ, SUPLEMENTY
- ZIOŁA, PRODUKTY BEZGLUTENOWE, PRODUKTY BIO
- MASZYNKI, SITKA, NOŻE,LEJKI I CZĘŚCI
- NOŻE MASARSKIE, OSTRZAŁKI, AKCESORIA MASARSKIE
- NICI, DRATWA, PRZĘDZA WĘDLINIARSKA, PĘTELKI, KLIPSOWNICE, KLIPSY
- NASTRZYKIWARKI, STRZYKAWKI, IGŁY
- NADZIEWARKI DO KIEŁBAS
- SZYNKOWARY, PRASKI, KOCIOŁKI, GARNKI
- HAKI DO WĘDZENIA, FOREMKI
- WĘDZARNIE, AKCESORIA DO GRILLA
- TERMOMETRY, POMIARY
- MIESZAŁKI DO FARSZU
- AGD, BHP, CHEMIA
- PAKOWARKI PRÓŻNIOWE, WORECZKI
- DOMOWY WYRÓB WINA, ALKOHOLU, PIWA, SERÓW, CHLEBA
- ŚRODKI FUNKCJONALNE, KULTURY BAKTERII, DODATKI MASARSKIE
- KAWA, HERBATA, YERBA AKCESORIA
- OLEJE, SOKI, BARWNIKI SPOŻYWCZE
- ZRĘBKI WĘDZARNICZE, ART. Z DREWNA
- KSIĄŻKI O DOMOWYCH WYROBACH
- BUTELKI SZKLANE, GĄSIORKI
- POLECANE
Promocje
WĘDZARNIA BORNIAK...
5 799,00zł 5 599,00zł
ŚRODKI FUNKCJONALNE, KULTURY BAKTERII, DODATKI MASARSKIE Jest 19 produktów.
Środki funkcjonalne mają za zadanie podkreślenie i nadanie specyficznego smaku, zapachu, konsystencji i wyglądu wytwarzanych wędlin domowej produkcji. Dzięki środkom funkcjonalnym wasze wyroby staną się jeszcze bardziej smaczne i atrakcyjne. Wśród najbardziej popularnych środków funkcjonalnych można wyróżnić: żelatynę, suszoną krew - hemoglobinę, koncentrat dymu wędzarniczego, haminę-s, glutaminian sodu i białko sojowe. Odpowiednio dodane środki funkcjonalne podkreślają smak i aromat wędlin domowych.
AGAR NATURALNY ZAGĘSTNIK ZAMIAST ŻELATYNY
Agar to naturalny zagęstnik pochodzenia roślinnego. Pozyskuje się go z wodorostów morskich – krasnorostów.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCHAROMAT DYMU WĘDARNICZEGO BUK W PŁYNIE 250ml
Aromat dymu wędzarniczego wytworzony jest metodą pirolizy drewna bukowego, przy użyciu wody. Służy do nadawania wędzonego smaku i aromatu produktom spożywczym. Nie zawiera syntetycznych barwników.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH15,00złAROMAT DYMU WĘDARNICZEGO OLCHA W PŁYNIE 250ml
Aromat dymu wędzarniczego wytworzony jest metodą pirolizy drewna olchowego, przy użyciu wody. Służy do nadawania wędzonego smaku i aromatu produktom spożywczym. Nie zawiera syntetycznych barwników.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH14,50złAROMAT DYMU WĘDARNICZEGO WIŚNIA W PŁYNIE 250ml
Aromat dymu wędzarniczego wytworzony jest metodą pirolizy drewna wiśniowego, przy użyciu wody. Służy do nadawania wędzonego smaku i aromatu produktom spożywczym. Nie zawiera syntetycznych barwników.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH15,00złGLUTAMINIAN SODU, WZMACNIACZ SMAKU
Glutaminian nadaje żywności charakterystyczny smak zwany ‘umami', który został określony przez naukowców jako piaty podstawowy smak obok słodkiego, kwaśnego, słonego i gorzkiego.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCHHAMINA-S
Polifosforan sodu E 452 stosowany do produkcji wędzonek wieprzowych, wędzonek drobiowych, szynek konserwowych pasteryzowanych i sterylizowanych oraz wędzonek wołowych.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCHKONCENTRAT DYMU WĘDZARNICZEGO
Koncentrat dymu wędzarniczego podkreślający charakterystyczny zapach wędzonki.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCHKOPTISMAK RYBA GOLD W PŁYNIE 250ml
Barwniki z serii „Koptismak” – to rozpuszczalne w wodzie barwniki na bazie dymu wędzarniczego, które w odróżnieniu od tradycyjnego wędzenia umożliwiają wędzenie z minimalną ilością żywic i...WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH14,80złKULTURY BAKTERII DO KIEŁBAS DOJRZEWAJĄCYCH 2g
Mięsne wyroby dojrzewające na wyciągnięcie ręki— już od dziś możesz cieszyć się własnymi, przygotowanymi w domu kiełbasami dojrzewającymi. Kultury bakterii umożliwią Ci przygotowanie m.in. chorizo,...WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH9,00złKULTURY BAKTERII DO MIĘS DOJRZEWAJĄCYCH 2g
Mięsa dojrzewające na wyciągnięcie ręki — już od dziś możesz cieszyć się własnymi, przygotowanymi w domu mięsami dojrzewającymi. Kultury bakterii umożliwią Ci przygotowanie m.in. schabu,...WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH8,95złKULTURY BAKTERII LYOCARNI SBL-48
Lyocarni SBL-48, jako kompozycja Staphylococcus xylosus, Pediococcus pentosaceus, i Lactobacillus plantarum, zapewnia stałą i kontrolowaną produkcję szybko dojrzewających salami , dodatkowo...WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH35,00złKULTURY BAKTERII LYOCARNI SHI-59
Lyocarni SHI-59, jako kompozycja Staphylococcus xylosus, Pediococcus pentosaceus, i Lactobacillus plantarum, zapewnia stałą i kontrolowaną produkcję tradycyjnych fermentowanych wolno...WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH37,50złKULTURY BAKTERII LYOCARNI WBX-87
Lyocarni WBX-87, jako kompozycja Staphylococcus carnosus, Staphylococcus xylosus, Carnobacterium i Lactobacillus sakei zapewnia stałą i kontrolowaną produkcję elementów całomięśniowych takich jak...WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH44,00złKULTURY PLEŚNI PLEŚNIOWE LYOCARNI FPN-07- 10L
Lyocarni FPN-07 to kultura pleśniowa do stosowania powierzchniowego na produkty mięsne. Opakowanie wystarcza na 10 litrów roztworu.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH48,00złKULTURY PLEŚNIOWE LYOCARNI FPN-63- 50L
Lyocarni FPN-63 to kultura pleśniowa do stosowania powierzchniowego na produkty mięsne. Opakowanie wystarcza na 50 litrów roztworu.Niedostępny120,00złDo koszykaNOMINA KLEJ DO WĘDLIN 1 kg
NOMINA KLEJ WEDLIN, KIEŁBAS 1KGWYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH29,00złPRZYPRAWA KLASYCZNA DO ZUP I POTRAW 1KG
Dania wydają się mdłe, albo może brakuje im jakiegoś wyrazistego akcentu? Mamy przyprawę w płynie która znakomicie poprawi smak i zapach każdego dania.Niedostępny10,50złDo koszykaŻELATYNA SPOŻYWCZA WIEPRZOWA 280 BLOOM
Żelatyna to naturalna substancja białkowa otrzymywana z surowca pochodzenia zwierzęcego, zawierającego kolagen.WYSYŁKA W CIĄGU 2-3 DNI ROBOCZYCH
Pokazuje 1 - 19 z 19 elementów