DO PEKLOWANIA Jest 15 produktów.
W naszym sklepie masarskim kupicie Państwo niezbędną przy peklowaniu peklosól, saletrę potasową (saletrę spożywczą) oraz sól wędzarniczą. Dla Państwa wygody, peklosól i inne środki konserwujące są sprzedawane w opakowaniach różnych wielkości. Oferowana przez nas sól do pekolwania (peklosól) jest czysta pod względem chemicznym.
Proporcje peklosoli
Przy tradycyjnym peklowaniu mięsa, stosowana jest miesznaina soli i saletry. Jednak należy pamiętać, że przedawkowanie saletry może być szkodliwe dla zdrowia. Aby temu zapobiec proponujemy stosować do peklownia mięs gotową mieszankę - peklosól.
Zalety peklosoli
Ilość soli i pozostałych składników jest starannie dobrana w labratorium. Dzięki temu szkodliwa dawka zawartego w peklosoli azotynu sodu jest zupełnie nieszkodliwa dla zdrowia ludzkiego. W przypadku przekroczenia szkodliwej dawki azotynu wyrób mięsny nie będzie nadawał się do spożycia ze względu na nadmierną słoność!
Solanka do peklowania - jak przygotować?
Na opakowaniu znajduje się informacja jaką ilość peklosoli użyć do pekolwnia. Dzięki temu przygotowanie solanki do peklowania jest łatwe i bezpieczne dla zdrowia.