OSŁONKI DO WĘDLIN  W tej kategorii nie ma produktów.

Sprzedawane przez nas osłonki sztuczne służą do produkcji salcesonów, pasztetów, kaszanek, kiełbas parzonych, wędzonych, podsuszanych. Osłonki sztuczne nadają wyrobom równy, estetyczny wygląd. Kolor uzyskiwany podczas wędzenia wyrobów w osłonkach sztucznych jest równie atrakcyjny jak tych w osłonkach naturalnych.

Rodzaje i funkcje sztucznych osłonek do wędlin  

Osłonki białkowe - doskonale nadają się do suszenia i wędzenia. Struktura osłonki białkowej przepuszcza dym wędzarniczy. 

Osłonki poliamidowe - łatwo się je zdejmuje z wyrobu. Nie przepuszczają dymu i nie kurczą się. 

Osłonki barierowe termokurczliwe - doskonale obkurczają farsz co wpływa pozytywnie na trwałość wyrobu

Zalety osłonek sztucznych do wędlin:

  • Łatwo się je formuje.
  • Zapewniają przepuszczalność zapachów, pary wodnej i dymu.
  • Osłonki sztuczne są wytrzymałe i elastyczne.
  • Wyroby w osłonkach sztucznych można wędzić i/lub parzyć. 

 

Oferowane przez nas osłonki sztuczne posiadają atesty PZH. W naszym sklepie znajdziecie najpopularniejsze osłonki, doskonałe do domowego masarstwa.