OSŁONKI DO PARZENIA Jest 26 produktów.
Zalety osłonek poliamidowych
Podstawą zaletą osłonek poliamidowych jest barierowość. Barierowość uniemożliwia kontakt tlenu, powietrza i aromatów (substancji zapachowych. Dodatkowymi cechami osłonek poliamidowych jest niska przepuszczalność pary wodnej oraz dobra wytrzymałość mechaniczna i odporność cieplna. Osłonki nie przepuszczają promieni UV. Cechy te pozwalają zachować smak i aromat żywności przechowywanej w tego typu osłonkach. Ponad to łatwo się je klipsuje i formuje, można je marszczyć.
Zastosowanie osłonek poliamidowych i termokurczliwych
Są używane jako opakowania do wędlin parzonych i gotowanych. Doskonale zastępują naturalne osłonki (jelita) kiełbas. Z powodzeniem znajdują zastosowanie przy produkcji szynek, pasztetów, past a nawet serów topionych. Szereg zastosowań znajdują w przemyśle drobiarskim.
Sposób użycia osłonek poliamidowych i termokurczliwych
Osłonki przed użyciem należy namoczyć przez piętnaście minut w wodzie o temperaturze trzydziestu stopni.