OSŁONKI DO PARZENIA  Jest 28 produktów.

Zalety osłonek poliamidowych 

Podstawą zaletą osłonek poliamidowych jest barierowość. Barierowość uniemożliwia kontakt tlenu, powietrza i aromatów (substancji zapachowych. Dodatkowymi cechami osłonek poliamidowych jest niska przepuszczalność pary wodnej oraz dobra wytrzymałość mechaniczna i odporność cieplna. Osłonki nie przepuszczają promieni UV. Cechy te pozwalają zachować smak i aromat żywności przechowywanej w tego typu osłonkach. Ponad to łatwo się je klipsuje i formuje, można je marszczyć.

 Zastosowanie osłonek poliamidowych i termokurczliwych

Są używane jako opakowania do wędlin parzonych i gotowanych. Doskonale zastępują naturalne osłonki (jelita) kiełbas. Z powodzeniem znajdują zastosowanie przy produkcji szynek, pasztetów, past a nawet serów topionych. Szereg zastosowań znajdują w przemyśle drobiarskim. 

Sposób użycia osłonek poliamidowych i termokurczliwych

Osłonki przed użyciem należy namoczyć przez piętnaście minut w wodzie o temperaturze trzydziestu stopni.

Sortuj wg