PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 67g

2,30zł

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.

Więcej szczegółów

42 Przedmioty

DOSTĘPNY

Więcej informacji

Dawkowanie: 67g na 2kg mięsa.


Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

50% mniej nitrytu (azotynów) niż w tradycyjnej peklosoli!!!

Składniki: chlorek sodu (NaCl), zioła (owoc jałowca, kolendra, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, cząber, rozmaryn, tymianek), azotan potasu (E252), azotyn sodu (E250), substancja antyzbrylająca (E504ii).
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Waga netto: 67 g

Napisz opinię

PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 67g

PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 67g

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.