PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 67g Zobacz większe

PEKLOSÓL Z ZIOŁAMI PEKLA 70g

3,90zł

Pekla - peklosól z ziołami służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho.

Więcej szczegółów

15 Przedmioty

WYSYŁKA W ŚRODĘ

Więcej informacji

Dawkowanie: 70g na 2kg mięsa.


Przepis na peklowanie na mokro 2 kg mięsa:
Zawartość opakowania wsyp do 1L wody i zagotuj. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku (kamionce lub beczce do peklowania) i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Opcjonalnie do peklowania dorzuć 1-2 pokrojone ząbki czosnku. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.

50% mniej nitrytu (azotynów) niż w tradycyjnej peklosoli!!!

Składniki: sól niejodowana 88,3%, mieszanka ziół i przypraw 10,1% (kolendra, owoc jałowca, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, tymianek, rozmaryn, cząber), saletra potasowa (azotan potasu, antyzbrylacz: hydroksywęglan magnezu), azotyn sodu 0,21%.

Waga netto: 70 g

Uwaga!

Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy, selera, soi, sezamu, glutenu, orzechów.

Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

Produkt nie nadaje się do bezpośredniego spożycia.