SOLANKA DO PEKLOWANIA SZYNEK, MIĘSA, WĘDZONEK 500 GRAM
9,00zł
Solanka - służy do peklowania szynek i wędzonek. Wystarczy 500g przyprawy i 5 litrów wody, aby zrobić gotową solankę do peklowania mięsa.
13 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Jest to gotowy produkt służący do sporządzenia zalewy peklującej mięso. Solankę mieszamy z wodą i otrzymujemy gotową zalewę, w której możemy peklować nasze wyroby.
Składniki: sól, substancja konserwująca - azotyn sodu, cukier, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw: czosnek, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, liść laurowy.
Zalecane dozowanie: 500g/5 litrów zimnej wody/około 10 kg mięsa.
Zalać mięso i odstawić w chłodne miejsce na 5-7 dni. Peklowanie można przyspieszyć nastrzykując mięśnie solanką. Peklowane mięso należy poddać obróbce termicznej.
Kraj pochodzenia: Polska
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.