SOLANKA DO PEKLOWANIA SZYNEK, MIĘSA, WĘDZONEK 500 GRAM Zobacz większe

SOLANKA DO PEKLOWANIA SZYNEK, MIĘSA, WĘDZONEK 500 GRAM

9,00zł

Solanka - służy do peklowania szynek i wędzonek. Wystarczy 500g przyprawy i 5 litrów wody, aby zrobić gotową solankę do peklowania mięsa.

Więcej szczegółów

12 Przedmioty

WYSYŁKA WE WTOREK

Więcej informacji

Jest to gotowy produkt służący do sporządzenia zalewy peklującej mięso. Solankę mieszamy z wodą i otrzymujemy gotową zalewę, w której możemy peklować nasze wyroby.

Składniki: sól, substancja konserwująca - azotyn sodu, cukier, przyprawy naturalne, ekstrakty przypraw: czosnek, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, liść laurowy.

Zalecane dozowanie: 500g/5 litrów zimnej wody/około 10 kg mięsa.

Zalać mięso i odstawić w chłodne miejsce na 5-7 dni. Peklowanie można przyspieszyć nastrzykując mięśnie solanką. Peklowane mięso należy poddać obróbce termicznej.

Kraj pochodzenia: Polska

Informacja o alergenach  – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten.  Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Podukty powiązane