AROMAT DYMU WĘDARNICZEGO OLCHA W PŁYNIE 250ml Zobacz większe

AROMAT DYMU WĘDARNICZEGO OLCHA W PŁYNIE 250ml

14,50zł

Aromat dymu wędzarniczego wytworzony jest metodą pirolizy drewna olchowego, przy użyciu wody. Służy do nadawania  wędzonego smaku i aromatu produktom spożywczym. Nie zawiera syntetycznych barwników. 

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

2524

Więcej informacji

Naturalny środek smakowo-zapachowy znacznie ułatwia proces wędzenia i ma szereg zalet w stosunku do tradycyjnego wędzenia.

SKŁAD: Aromat dymu wędzarniczego na bazie wody, produkty spalania zrębków olchowych 

ZALETY AROMAGOLD OLCHA

  • naturalny aromat dymu;
  • przedłuża okres przechowywania gotowych produktów dzięki właściwościom przeciwutleniającym i konserwującym;
  • nadaje smak i aromat naturalnego wędzenia;
  • ogranicza proces obróbki cieplnej (smażenie, gotowanie, wędzenie);
  • bardziej ekonomiczne niż inne dodatki (wzmacniacze smaku, konserwanty);
  • maskuje nietypowy zapach i smak surowców niskiej jakości;
  • łatwy w użyciu, nie zmienia procesu technologicznego.

Aromagold Olcha to naturalny, płynny aromat dymu wędzarniczego, oczyszczony ze szkodliwych nierozpuszczalnych w wodzie zanieczyszczeń żywicznych na bazie wiórów olchowych. Produkt posiada certyfikat! Idealny do wędzenia ryb, nadaje naturalny kolor, trwały aromat i smak, wydłuża okres przehowywania produktu. Stosowany jako dodatek do solanki podczas solenia ryb (20-80g na 1 litr solanki) lub zanurzania solonych produktów na 10-30 minut.

Procesy solenia, mielenia surowców, przygotowania mięsa mielonego, zastrzyku pozostają bez zmian zgodnie z aktualną instrukcją technologiczną. Stosowanie aromatów wędzarniczych nie ma ścisłego dawkowania, ponieważ dawki dodawania zależą w większym stopniu od składu receptury i smaku konsumentów. Również koncentracja może zależeć od surowców użytych do produkcji produktów: wieprzowina, wołowina, kurczak, odżywki białkowe.

Kraj pochodzenia Ukraina

AROMAT DYMU NIE NADAJE KOLORU DAJE TYLKO SMAK WĘDZONKI