AROMAT DYMU WĘDARNICZEGO BUK W PŁYNIE 250ml Zobacz większe

AROMAT DYMU WĘDARNICZEGO BUK W PŁYNIE 250ml

15,00zł

Aromat dymu wędzarniczego wytworzony jest metodą pirolizy drewna bukowego, przy użyciu wody. Służy do nadawania  wędzonego smaku i aromatu produktom spożywczym. Nie zawiera syntetycznych barwników. 

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Naturalny środek smakowo-zapachowy znacznie ułatwia proces wędzenia i ma szereg zalet w stosunku do tradycyjnego wędzenia.

SKŁAD: Aromat dymu wędzarniczego na bazie wody, produkty spalania zrębków  bukowych 

ZALETY AROMAGOLD BUK

  • naturalny aromat dymu;
  • przedłuża okres przechowywania gotowych produktów dzięki właściwościom przeciwutleniającym i konserwującym;
  • nadaje smak i aromat naturalnego wędzenia;
  • ogranicza proces obróbki cieplnej (smażenie, gotowanie, wędzenie);
  • bardziej ekonomiczne niż inne dodatki (wzmacniacze smaku, konserwanty);
  • maskuje nietypowy zapach i smak surowców niskiej jakości;
  • łatwy w użyciu, nie zmienia procesu technologicznego.

W technologii produkcji wyrobów mięsnych aromaty wędzone są wykorzystywane na różne sposoby:

  • dodawanie do mięsa mielonego;
  • przetwarzanie osłonek naturalnych i kolagenowych;
  • zastrzyk;
  • injekcja;
  • dodawanie do marynat.

Procesy solenia, mielenia surowców, przygotowania mięsa mielonego, zastrzyku pozostają bez zmian zgodnie z aktualną instrukcją technologiczną. Stosowanie aromatów wędzarniczych nie ma ścisłego dawkowania, ponieważ dawki dodawania zależą w większym stopniu od składu receptury i smaku konsumentów. Również koncentracja może zależeć od surowców użytych do produkcji produktów: wieprzowina, wołowina, kurczak, odżywki białkowe.

Kraj pochodzenia Ukraina

AROMAT DYMU NIE NADAJE KOLORU DAJE TYLKO SMAK WĘDZONKI