
AROMAT DYMU WĘDARNICZEGO BUK W PŁYNIE 250ml
15,00zł
Aromat dymu wędzarniczego wytworzony jest metodą pirolizy drewna bukowego, przy użyciu wody. Służy do nadawania wędzonego smaku i aromatu produktom spożywczym. Nie zawiera syntetycznych barwników.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Naturalny środek smakowo-zapachowy znacznie ułatwia proces wędzenia i ma szereg zalet w stosunku do tradycyjnego wędzenia.
SKŁAD: Aromat dymu wędzarniczego na bazie wody, produkty spalania zrębków bukowych
ZALETY AROMAGOLD BUK
- naturalny aromat dymu;
- przedłuża okres przechowywania gotowych produktów dzięki właściwościom przeciwutleniającym i konserwującym;
- nadaje smak i aromat naturalnego wędzenia;
- ogranicza proces obróbki cieplnej (smażenie, gotowanie, wędzenie);
- bardziej ekonomiczne niż inne dodatki (wzmacniacze smaku, konserwanty);
- maskuje nietypowy zapach i smak surowców niskiej jakości;
- łatwy w użyciu, nie zmienia procesu technologicznego.
W technologii produkcji wyrobów mięsnych aromaty wędzone są wykorzystywane na różne sposoby:
- dodawanie do mięsa mielonego;
- przetwarzanie osłonek naturalnych i kolagenowych;
- zastrzyk;
- injekcja;
- dodawanie do marynat.
Procesy solenia, mielenia surowców, przygotowania mięsa mielonego, zastrzyku pozostają bez zmian zgodnie z aktualną instrukcją technologiczną. Stosowanie aromatów wędzarniczych nie ma ścisłego dawkowania, ponieważ dawki dodawania zależą w większym stopniu od składu receptury i smaku konsumentów. Również koncentracja może zależeć od surowców użytych do produkcji produktów: wieprzowina, wołowina, kurczak, odżywki białkowe.
Kraj pochodzenia Ukraina
AROMAT DYMU NIE NADAJE KOLORU DAJE TYLKO SMAK WĘDZONKI