
Więcej informacji
Typowe zastosowanie osłonki do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych, poddawanych obróbce termicznej np. pasztetowa, mielonka, mortadela, salceson, kaszanka, szynkowa parzona.
Zalety osłonki termokurczliwej barierowej: łatwo zdejmowalne, szczególnie wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania wszystkich typów, bardzo dobra barierowość chroni wyroby przed utratą aromatu, wagi i koloru, bardzo dobrze utrzymują kaliber, odporne na pleśń, możliwość schładzania powietrzem lub oszczędnego schładzania wodą, doskonałe do plasterkowania poprzecznego i pakowania próżniowego.
Ze względu na termokurczliwość wyrób wygląda ładniej nie ma pomarszczonej osłonki.
Średnica po wypełnieniu 95mm
Szerokość na płasko po złożeniu 150mm
UWAGA:
Nie należy przekraczać 78 stopni temp. wody podczas parzenia, ponieważ osłonka może pęknąć.
W tej osłonce nie wolno wędzić, oraz nie nakłuwać po napełnieniu ani też w trakcie parzenia wyrobu ponieważ osłonka może pęknąć.