CIECIORKA CIECIERZYCA GROCH WŁOSKI
Cieciorka jest bogata w składniki takie jak białko (25%), fosfor, potas, witaminy z grupy B, żelazo i błonnik. Nasiona cieciorki po ugotowaniu są świetnym dodatkiem do wielu potraw.
27 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Cieciorka, ciecierzyca, zwana również włoskim grochem należy do roślin strączkowatych. Strąki są małe i pękate z jednym lub dwoma nasionami w środku. Nasiona są kuliste ze spiczastym końcem, przypominające małe orzechy laskowe, o biało-żółtawej, czerwonawej lub brunatnej barwie.
Przygotowanie cieciorki wymaga trochę czasu ale jest proste: należy ją przebrać, usunąć ewentualne zanieczyszczenia, następnie opłukać i wstawić dzień wcześniej do wody na 24 h (wodę w tym czasie wymienić dwukrotnie). Po namoczeniu odcedzić i gotować do miękkości (ok. 1-1,5h) w świeżej wodzie.
Kraj pochodzenia Kanada, lub Turcja w zależności od dostawy
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.