CIECIORKA, CIECIERZYCA, GROCH WŁOSKI 200 gram Zobacz większe

CIECIORKA CIECIERZYCA GROCH WŁOSKI

Cieciorka jest bogata w składniki takie jak białko (25%), fosfor, potas, witaminy z grupy B, żelazo i błonnik. Nasiona cieciorki po ugotowaniu są świetnym dodatkiem do wielu potraw.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

27 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Więcej informacji

 Cieciorka, ciecierzyca, zwana również włoskim grochem należy do roślin strączkowatych. Strąki są małe i pękate z jednym lub dwoma nasionami w środku. Nasiona są kuliste ze spiczastym końcem, przypominające małe orzechy laskowe, o biało-żółtawej, czerwonawej lub brunatnej barwie.

Przygotowanie cieciorki wymaga trochę czasu ale jest proste: należy ją przebrać, usunąć ewentualne zanieczyszczenia, następnie opłukać i wstawić dzień wcześniej do wody na 24 h (wodę w tym czasie wymienić dwukrotnie). Po namoczeniu odcedzić i gotować do miękkości (ok. 1-1,5h) w świeżej wodzie.

Kraj pochodzenia Kanada, lub Turcja w zależności od dostawy

Informacja o alergenach  – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten.  Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.