Więcej informacji
Wybornie smakują przyprawione nim cielęcina, baranina, drób i mięso królicze. Doskonały jest zarówno do dań zimnych, jak i gorących, nadaje się do gotowania i pieczenia. Można nim także aromatyzować ocet i oliwę. Łączy się on również doskonale z różnymi warzywami, takimi jak pomidory, ogórki, papryka, bakłażany, cukinia, kalafior itd..
Czosnkiem naciera się wszelkie mięsa - od cielęciny, poprzez jagnięcinę, do wołowiny i wieprzowiny. Bardzo często używa się czosnku do przyrządzania różnych marynat. To czosnek właśnie nadaje im charakterystyczny akcent smakowy i zapachowy. Podobnie zresztą jak kiełbasom i innym wędlinom.
Kraj pochodzenia Chiny lub Indie w zależności od dostawy
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.