PIEPRZ CZERWONY 25 GRAM Zobacz większe

PIEPRZ CZERWONY ZIARNO

Ziarna są pokryte są  kruchą różową skórką otaczającą twarde, nieregularne ziarno, znacznie mniejsze niż cały owoc. Jest słodko-gorzki i zdecydowanie łagodniejszy od czarnego. Stosuje się go w postaci całych lub lekko tłuczonych ziaren.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

63 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Więcej informacji


Pieprz czerwony pochodzi z drzewa pieprzowego niespokrewnionego z pieprzem czarnym.
Rośnie ono w Południowej Ameryce.
Jego owoce, nazywane ziarnami schinusowymi, mają kruchą czerwoną otoczkę, a wewnątrz drobną pestkę podobną do pieprzu.
Marynowany pieprz czerwony (czasem nazywany różowym) ma oryginalny żywiczny posmak i nie jest bardzo ostry.
Ale dodany np. do duszonej wołowiny, sprawi, że będzie ona nieco przypominała dziczyznę.
Warto też spróbować go w sałatkach.
Natomiast kolorowych mieszanek z suszonymi czerwonymi ziarnami schinusowymi oraz pieprzem czarnym i białym używa się do zaostrzenia smaku potraw.

 

KRAJ POCHODZENIA BRAZYLIA