PODPUSZCZKA DO SERÓW 5X1g
9,00zł
Podpuszczka mikrobiologiczna to preparat enzymatyczny uzyskany w wyniku kontrolowanej fermentacji specyficznych szczepów Rhizomucor miehei.
6 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
1g podpuszczki wystarcza na 10 litrów mleka.
Produkt wegetariański.
Sposób użycia:
1. Oblicz i odmierz dawkę podpuszczki proporcjonalną do użytej przez ciebie ilości mleka.
2. Rozpuść ją w 50 ml wody.
3. W odpowiednim momencie produkcji sera, w zależności od jego rodzaju, dodaj rozpuszczoną podpuszczkę do mleka.
4. Całość delikatnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem do utworzenia skrzepu.