CHLOREK WAPNIA DO SERA 100g Zobacz większe

CHLOREK WAPNIA DO SERA 100g

6,50zł

Chlorek wapnia to środek stosowany w serowarstwie w celu zwiększenia wydajności produkcji sera. Jest to dodatek niezbędny, gdy korzystamy z mleka niskopasteryzowanego lub świeżego o niskiej zawartości wapnia.

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Użycie chlorku wapnia zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.

Dawkowanie:

Chlorek wapnia o stężeniu należy stosować w proporcji 0,7-1 g (szczyptę) chlorku wapnia na 10 L mleka.

Sposób użycia:

Zalecaną ilość chlorku wapnia rozpuść w 50 ml przegotowanej wody i wlej do mleka. Produkt należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta — nadmiar chlorku wapnia może przyczynić się do gorzkiego smaku wyrobu.

UWAGA:

Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu należy ostrożnie przemywać je wodą przez kilka minut.

masa netto: 100 g