
CHLOREK WAPNIA DO SERA 100g
6,20zł
Chlorek wapnia to środek stosowany w serowarstwie w celu zwiększenia wydajności produkcji sera. Jest to dodatek niezbędny, gdy korzystamy z mleka niskopasteryzowanego lub świeżego o niskiej zawartości wapnia.
1 Przedmiot
WYSYŁKA W CIĄGU (2-3 dni roboczych)
Ostatnie egzemplarze!
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Użycie chlorku wapnia zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu.
Dawkowanie:
Chlorek wapnia o stężeniu należy stosować w proporcji 0,7-1 g (szczyptę) chlorku wapnia na 10 L mleka.
Sposób użycia:
Zalecaną ilość chlorku wapnia rozpuść w 50 ml przegotowanej wody i wlej do mleka. Produkt należy dodać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta — nadmiar chlorku wapnia może przyczynić się do gorzkiego smaku wyrobu.
UWAGA:
Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu należy ostrożnie przemywać je wodą przez kilka minut.
masa netto: 100 g