
Więcej informacji
Siatka wędliniarska biała typ 18 150/48/Clasic z atestem PZH.
Wytrzymałość termiczna jakiej może zostać poddana siatka to 120°C w przypadku gotowania wyrobów oraz 225°C w przypadku pieczenia wyrobów. Przy produkcji siatki wykorzystywane są nici gumowe oraz przędza poliestrowa, które są dopuszczone do kontaktu z żywnością. Siatka służy do pakowania wyrobów wędliniarskich surowych, wędzonych, parzonych, gotowanych, pieczonych oraz do wędzenie serów. Bardzo łatwo zdejmowalna po uwędzeniu i wystudzeniu. Na nasze domowe potrzeby standardowy rozmiar siatki to kal.16 - do wędzenia baleronów, szynek. Przedstawiana siatka jest trochę szersza i można włożyć większe wędzonki. Do tej siatki można włożyć wędzonki o przekroju max. 15cm postać nierozciągnięta siatki 7,5cm, ilość oczek w obwodzie 48.
PROSZĘ ZOBACZYĆ JAK ŁATWO MOŻNA WŁOŻYĆ SZYNKĘ DO SIATKI