BARWNIK SPOŻYWCZY ANNATO E160b DO JELIT, SERÓW
Barwnik spożywczy Annato E160b jest czerwono brązowym płynem, który barwi od koloru żółtego do pomarańczowego w zależności stopnia rozcieńczenia.
7 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Annato E160b jest czerwono-brązowym, ciemnym płynem, wytwarzanym poprzez ekstrakcję pigmentu z nasion krzewu annatto (Bixa orellana L .) z zastosowaniem roztworu
wodnego wodorotlenku potasu. Zawiera norbiksynę.
Jest dobrze rozpuszczalny w wodzie.
Zastosowanie swoje znajduje przy barwieniu serów, lodów, osłonki, ryb wędzonych, snaków,
deserów i inne produkty żywnościowe wytwarzane poprzez fazę wodną.
Kolor barwienia: odcień od żółtego do pomarańczowego, w zależności od
rodzaju produktu, procesu technologicznego oraz
dozowania.
Wstrząsnąć przed użyciem, podczas składowania produkt może tworzyć naturalne osady. Można dodawać bezpośrednio do produktu stale mieszając. Jeżeli pożądane
jest rozcieńczenie produktu przed użyciem preferowane
jest zastosowanie wody miękkiej lub destylowanej. Nie mieszać z solami wapnia.
Skład: Woda, norbiksyna E 160b, wodorotlenek potasu E 525.
Zalecane stosowanie: 0,025% do 0,05% w zależności od zamierzonej intensywności barwy.
Zastosowanie do jelit :
Zanurzyć jelita w roztworze Annatto w ilości 50-60 g/10 l wody na około 20 - 30 min. w temperaturze pokojowej po procesie przelewania