Więcej informacji
Typowe zastosowanie osłonki termokurczliwej: do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych, poddawanych obróbce termicznej np. pasztetowa, mielonka, mortadela, salceson, kaszanka, szynkowa.
Zalety osłonki termokurczliwej barierowej: łatwo zdejmowalne, szczególnie wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania wszystkich typów, bardzo dobra barierowość chroni wyroby przed utratą aromatu, wagi i koloru, bardzo dobrze utrzymują kaliber, odporne na pleśń, możliwość schładzania powietrzem lub oszczędnego schładzania wodą, doskonałe do plasterkowania poprzecznego i pakowania próżniowego.
Ze względu na termokurczliwość wyrób końcowy po parzeniu wygląda ładniej nie ma efektu zmarszczonej osłonki.
Średnica po wypełnieniu 40mm
Szerokość na płasko 63mm
Chcąc kupić np. 20 metrów należy wpisać 20 szt.
W tej osłonce nie wolno wędzić, oraz nie nakłuwać po napełnieniu ani też w trakcie parzenia wyrobu ponieważ osłonka może pęknąć.