Wyprzedaż! OLEJ Z CZARNUSZKI ZIMNOTŁOCZONY 500ml Zobacz większe

OLEJ Z CZARNUSZKI ZIMNOTŁOCZONY 500ml

49,00zł

61,00zł

-12,00zł

-12,00zł

Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 61,00zł

Olej z czarnuszki zimnotłoczony ma wyjątkowe właściwości zdrowotne, które docenili już władcy starożytnego Egiptu, dlatego został nazwany "złotem faraonów".


UWAGA: DATA WAŻNOŚCI 09.02.2023

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Więcej informacji

Olej z czarnuszki ma wiele właściwości zdrowotnych, dzięki czemu znalazł zastosowanie jak środek m.in. na wrzody i liczne alergie. Z kolei w kosmetyce jest traktowany jak antidotum na trądzik czy łupież. Natomiast w kuchni znalazł zastosowanie jako dodatek nadający potrawom korzenny smak. 

Olej z czarnuszki wspomaga czynności trawienne, pomocny w wzdęciach, przy nadkwasocie i nieświeżym oddechu, działa mikrobójczo i antybakteryjnie, wspomaga prawidłowe działanie układu sercowo-naczyniowego, gdyż przeciwdziała odkładaniu się lipidów w naczyniach krwionośnych, poprawia krwioobieg oraz normalizuje ciśnienie tętnicze, bierze udział w tworzeniu nowych komórek organizmu oraz w regeneracji organów. Oddziałuje na układ immunologiczny, wspomaga leczenie alergii i wzmacnia odporność, pomocny w astmie, zapaleniu oskrzeli, kaszlu, katarze siennym, liszajach, łuszczycy, trądziku, bólach głowy, stawów i zębów. 

Olej z Czarnuszki doskonale się sprawdza w kuracjach przeciw pasożytom, szczególnie pomocny w leczeniu grzybic. 

Przydatny przy podatności na infekcje i w stanach wyczerpania. Obniża poziom glukozy we krwi i zmniejsza ryzyko powstawania zakrzepów i zatorów. 

Olej z czarnuszki ochrania i odtruwa miąższ wątroby.

Kraj pochodzenia Indie