Więcej informacji
Atuty tej wyjątkowej nadziewarki, to m.in.:
- Specjalna konstrukcja tłoka - ułatwia odpowiednie ułożenie mięsa i jednocześnie zapobiega wydostawaniu się farszu do cylindra podczas nadziewania, nawet przy dużych naprężeniach - np. przy wyrobie kabanosów.
- Praktyczny zestaw 6 lejków - niezwykle praktyczny, dający wiele możliwości zestaw lejków z systemem odpowietrzania, już od fi 14 mm. Nawet najwęższe jelita nie sprawią problemu przy zakładaniu!
- System stabilnego mocowania - uniwersalne rozwiązanie umożliwiające montaż do blatów o różnej grubości i zachowanie stabilności podczas pracy. Nadziewarka nigdy nie przesuwa się po stole czy blacie.
- Duża pojemność (5 L) - zaprojektowana z myślą o efektywności, nasza nadziewarka pomieści 5 litrów farszu, umożliwiając sprawne przygotowywanie solidnej porcji kiełbas.
- Wzmocniona, solidna konstrukcja - łożysko ze stali hartowanej i system przekładni zapewniają wytrzymałość na duży nacisk, a wzmocniona konstrukcja nadziewarki gwarantuje jej doskonałą stabilność i trwałość.
- Wielofunkcyjny system przekładni o 2 prędkościach - pierwszy bieg przekładni służy do szybkiego unoszenia tłoka przed ponownym napełnieniem, a drugi, tzw. bieg wolny, umożliwia precyzyjne, a jednocześnie nie wymagające wysiłku napełnianie jelit farszem.
Oto pionowa nadziewarka, która usprawni Twoja pracę, uczyni ją bardziej komfortową i zapewni wyniki profesjonalnej jakości. Masz do dyspozycji pojemność aż 5 L i 6 różnych lejków z systemem odpowietrzania, w tym specjalny lejek do kabanosów. Z tym sprzętem możesz z łatwością tworzyć kiełbasy o różnych średnicach (ø 14/18/21/25/29/35 mm) i nadawać im idealną strukturę. Do nadziewania możesz użyć jelit baranich, wieprzowych, wołowych, osłonek poliamidowych, białkowych itp.
Nadziewarka zapewnia doskonałe i łatwe napełnianie. Jest wyposażona w tłok z silikonową nakładką, odpowietrznikiem oraz wymienną uszczelką. Konstrukcja zapewnia idealny docisk tłoka i optymalizuje formowanie się farszu podczas aplikowania. Specjalny system przekładni umożliwia szybkie unoszenie tłoka, a po napełnieniu cylindra łatwe i dokładne napełnienie jelita.
Cylinder oraz korpus nadziewarki wykonane są ze stali nierdzewnej, co gwarantuje trwałość, odporność na korozję i łatwość utrzymania urządzenia w czystości. Wysoką jakość materiałów i wykonania docenisz zwłaszcza podczas intensywnego użytkowania nadziewarki.
Pracę ułatwią Ci także bardzo przydatne rozwiązania:
- Możliwość montażu cylindra z obydwu stron nadziewarki, co zapewnia ergonomiczną obsługę zarówno osobom prawo-, jak i leworęcznym.
- Łatwo demontowalny korpus i tłok, co umożliwia wygodne napełnianie i czyszczenie nadziewarki.
- Śruba mocująca korbę, zapobiegająca jej przypadkowemu odłączeniu się w czasie pracy.
Produkt atestowany, przeznaczony do kontaktu z żywnością. Nadziewarka gwarantuje pełne bezpieczeństwo na każdym etapie przygotowywania kiełbas z jej użyciem.
Uwaga: Przed każdym użyciem nadziewarkę dokładnie umyj i rozprowadź łyżeczkę oleju jadalnego na jej wewnętrznej powierzchni. Jest to konieczne, by zapewnić właściwą pracę tłoka i wydłużyć żywotność urządzenia.
Zapoznaj się z instrukcją obsługi i stosuj do podanych w niej zasad, także w zakresie bezpiecznego korzystania z nadziewarki.
Elementy zestawu:
- nadziewarka
- korpus / rama z podstawą
- obudowany system przekładni i łożysko (w korpusie ramy) oraz 2 króćce do montażu korby
- cylinder
- tłok z uszczelką
- nakrętka (obręcz) do mocowania lejków
- korba i śruba do przytwierdzenia korby na króćcu wybranej prędkości
- 6 lejków z tworzywa o długości 165 mm i różnych średnicach: 14, 18, 21, 25, 29, 35 mm
- 2 zaciski o uniwersalnym rozstawie do przytwierdzania nadziewarki do blatów
- instrukcja obsługi
Wymiary produktu:
- wysokość: 63,7 cm
- długość podstawy: 30 cm
- szerokość podstawy: 22 cm
Waga: 9,3 kg