RACUCHY OWSIANE BEZGLUTENOWE 178G Zobacz większe

RACUCHY OWSIANE BEZGLUTENOWE 178G

8,70zł

Bezglutenowa mieszanka do wykonania racuchów słodzonych ksylitolem.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

WYSYŁKA W PONIEDZIAŁEK

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Pyszne i pachnące.

Słodzone ksylitolem (substancja słodząca).

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, ksylitol (substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska.

Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Do ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne owoce (banany, jagody). Smaż na wolnym ogniu, najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (200 ml) lub z mlekiem owsianym. W tym przypadku smaż od razu po wymieszaniu ciasta.

Prze!Racuchy to produkt bez glutenu, bez dodatku cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy. Nasza mieszanka zawiera tylko 1 g cukrów prostych na 100 g produktu i aż 7,3 g błonnika.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.  


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1444 kJ / 345 kcal

Tłuszcz: 6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g

Węglowodany: 65 g

w tym cukry: 1 g

w tym alkohole wielowodorotlenowe: 13 g 

Błonnik: 7,3 g

Białko: 8,8 g

Sól: 0,6 g

Masa netto: 178 g

Wyprodukowano w Polsce