DRYLOWNICA DO WIŚNI I CZEREŚNI Zobacz większe

DRYLOWNICA DO WIŚNI I CZEREŚNI

20,00zł

Wyjątkowo prosta w obsłudze ręczna drylownica do wiśni i czereśni, ułatwi pracę w każdej kuchni.

Więcej szczegółów

5 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Więcej informacji

Tworzywo, z którego wykonana jest drylownica posiada wszelkie atesty zezwalające na kontakt z żywnością. Jej zaletą jest duża trwałość, do zestawu dołączane są 2 pary wymiennych gumek. Drylownica posiada również wygodne mocowanie do stołu, zapobiegające przesuwaniu się jej w czasie drylowania.

Przed przystąpieniem do drylowania należy wyjąć trzpień z gałką do drylowania, odkręcając nakrętkę mocującą i nałożyć załączoną sprężynę na jego dolną część. Włożyć trzpień w rurkę prowadzącą i kręcąc lekko naprowadzić nóż w część krzyżakową. Następnie zakręcić nakrętkę mocującą do oporu. Włożyć gumkę w prowadzenie prostokątne tak, aby przecięcie krzyżowe znalazło się w osi prowadnicy. Nałożyć część górną na pojemnik do pestek i całość przymocować do lekko mokrego kawałka stołu, przekręcając w tym celu uchwyt od przyssawki. Podłożyć pod rynienkę spustową naczynie do wypestkowanych wiśni lub czereśni. Nałożyć wiśnie do pojemnika znajdującego się w górnej części – nacisnąć gałkę prowadnika do oporu w celu wyciśnięcia pestki, puścić trzpień, który przy pomocy sprężyny zostanie cofnięty w pierwotne położenie, a miąższ zostanie usunięty z noża i spadnie rynienką do naczynia.

Podukty powiązane