ZRĘBKI WĘDZARNICZE OLCHOWO-BUKOWE KL.10 Zobacz większe

ZRĘBKI WĘDZARNICZE OLCHOWO-BUKOWE KL.10

Zrębki olchowo-bukowe to doskonałe połączenie, która nada wyrobom doskonały smak i kolor. Nadają się do każdego rodzaju mięs i ryb.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

1 Przedmiot

WYSYŁKA WE WTOREK

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Zrębki dostępne w naszej ofercie są wolne od zarodników pleśni i grzybów, a także innych drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej. Dokładamy wszelkich starań, by nasze zrębki drzewne spełniały najwyższe standardy. Dzięki temu wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak i aromat.

Doskonale nadają się do wędzenia we wszystkich typach wędzarni wystarczy tylko dobrać odpowiednią klasę(wielkość) zrębków.

NIE NADAJĄ SIĘ DO DYMOGENERATORÓW BORNIAK

Zastosowanie zrębków wędzarniczych.

Zrębki stosuje się jako zamiennik drewna do wędzenia. W przypadku tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem należy najpierw uzyskać dużą ilość żaru z drewna, a później dosypać w niedużej porcji, aż do uzyskania pożądanego koloru wędzonki.

ZRĘBKI SĄ W KLASIE 10 (około 10-13mm)

OBJĘTOŚCIOWO 1 KG ZRĘBKÓW JEST TO OKOŁO 4 LITRY.