ZRĘBKI WĘDZARNICZE DROBNE KL.04 BUK, BUKOWE
Zrębki bukowe, wykorzystywane głównie do wieprzowiny, ryb i drobiu. Zapewniają mięsu jasny, złocisty kolor. Zrębki bukowe coraz częściej są wykorzystywane do każdego rodzaju wędzenia.
13 Przedmioty
WYSYŁKA WE WTOREK
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Zrębki dostępne w naszej ofercie są wolne od zarodników pleśni i grzybów, a także innych drobnoustrojów znajdujących się w przerabianej masie drzewnej. Dokładamy wszelkich starań, by nasze zrębki drzewne spełniały najwyższe standardy. Dzięki temu wędliny przygotowane przy pomocy zrębków wędzarniczych posiadają wyjątkowy smak i aromat.
Doskonale nadają się do wędzenia we wszystkich typach wędzarni wystarczy tylko dobrać odpowiednią klasę(wielkość) zrębków.
NIE NADAJĄ SIĘ DO DYMOGENERATORÓW BORNIAK
Zastosowanie zrębków wędzarniczych.
Zrębki stosuje się jako zamiennik drewna do wędzenia. W przypadku tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem należy najpierw uzyskać dużą ilość żaru z drewna, a później dosypać w niedużej porcji, aż do uzyskania pożądanego koloru wędzonki.
ZRĘBKI SĄ W KLASIE 04 (około 2-5mm)
OBJĘTOŚCIOWO 1 KG ZRĘBKÓW JEST TO OKOŁO 4 LITRY.