Więcej informacji
Zioła szwedzkie to staranne, sprawdzona i znana od pokoleń mieszanka, na którą składają się następujące składniki: piołun, mirra, szafran, senes, kamfora, korzeń rabarbaru i kurkumy, manna, terlak, korzeń dziewięćsiłu i arcydzięgla. Doskonale znana wszystkim wielbicielom medycyny naturalnej i ziołolecznictwa, lecz nie tylko. Dzięki swojemu szerokiemu zastosowaniu zioła szwedzkie znajdą zastosowanie w każdym domu.
Pomagają zwalczać bóle głowy i migreny.
Warto stosować je, gdy dopada nas melancholia, jesienna chandra, brak apetytu, bezsenność, ogólne osłabienie lub gdy walczymy z depresją.
Polecane przy gorączce, infekcjach, zapaleniu gardła, zapaleniu migdałków, bólach zębów, bólu i szumach w uszach.
Przy różnego rodzaju dolegliwościach skórnych, wysypkach, trądziku.
Wzdęcia, zaparcia, kolki, problemy żołądkowo-jelitowe.
Wspomagająco w leczeniu ospy wietrznej.
Przy obrzękach, różnego rodzaju ranach, bliznach, zapaleniu piersi, odmrożeniach, hemoroidach, odciskach, wrzodach, guzach, pęcherzach.
Przy robaczycy u dzieci i dorosłych (szczególnie w przypadku tasiemczycy).
Wspomagająco przy leczeniu nowotworów.
Przepis na nalewkę:
zawartość opakowania (90g) zalać 1,5 litrami alkoholu 38-40%;
codziennie 1 raz wstrząsnąć mieszankę;
po 14 dniach odcedzić i przelać do ciemnych buteleczek, zamknąć;
tak przechowywana nalewka może stać kilka lat.
Sposób użycia:
1 łyżeczka nalewki na jedną filiżankę herbaty ziołowej lub wody. Nie mieszać z mlekiem.
KRAJ POCHODZENIA NIEMCY