Więcej informacji
Sól Himalajska Krystaliczna to najczystsza sól Ziemi, bez zanieczyszczeń chemicznych, zawiera 84 naturalne minerały w formie koloidalnej, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Mikroelementy mają postać drobnych cząsteczek, dzięki czemu mogą być z łatwością absorbowane przez komórki ludzkiego ciała.
Sól Himalajska stosowana w kuchni, uzupełnia niedobory mikroelementów w codziennej diecie.
Sól Himalajska posiada biało-różowy kolor, jest on zależny od koloru skały z której pochodzi. Im bardziej różowy kolor tym więcej żelaza znajduje się w danej soli.
Skład: Sól himalajska gruba
Kraj pochodzenia Pakistan
Informacje o alergenach:
W zakładzie konfekcjonowane są również inne przyprawy zawierające seler, sezam, gluten , dwutlenku siarki, gorczycę, migdały, laktoza, różne orzechy. Mimo dołożenia wszelkich starań nie możemy na 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.