BIO MELASA z cukru trzcinowego 450g

13,50zł

Melasa z trzciny cukrowej, to naturalny cukier w postaci ciemnobrązowego, gęstego syropu.

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

DOSTĘPNY

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Melasa nadaje się do zastąpienia miodu, cukru białego i innych słodzików. Używa się jej do wyrobu alkoholu, kwasów organicznych i drożdży do pieczenia. Ma postać gęstej, lepkiej cieczy o brązowym zabarwieniu. Melasa to syrop z trzciny cukrowej, który zawiera wszystkie jej najważniejsze właściwości oraz skondensowane składniki: witaminy i minerały. Jest bogata w żelazo, magnez, wapń, potas i miedź.

Melasa to w 100% naturalny i ekologiczny produkt. Oznacza to, że w minimum 95% składa się z organicznych składników, pochodzących z certyfikowanych upraw. Jest znacznie mniej kaloryczna niż cukier tradycyjny i miód.

Inne rodzaje melasy mogą pochodzić nie tylko z trzciny cukrowej, ale też z buraka, agawy, daktyli czy karobu

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Napisz opinię

BIO MELASA z cukru trzcinowego 450g

BIO MELASA z cukru trzcinowego 450g

Melasa z trzciny cukrowej, to naturalny cukier w postaci ciemnobrązowego, gęstego syropu.