MĄKA Z TAPIOKI 500G
6,70zł
Mąka z tapioki to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.
6 Przedmioty
WYSYŁKA WE WTOREK
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Mąka z tapioki znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Ponieważ nie posiada żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jest też bardzo zdrowa. Dodaje się ją do rozmaitych sosów, a także do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, różnych legumin i deserków mlecznych.
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.