MĄKA Z TAPIOKI 500G

6,00zł

Mąka z tapioki to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.

Więcej szczegółów

5 Przedmioty

DOSTĘPNY

Więcej informacji

Mąka z tapioki znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Ponieważ nie posiada żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jest też bardzo zdrowa. Dodaje się ją do rozmaitych sosów, a także do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, różnych legumin i deserków mlecznych.

Informacja o alergenach  – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten.  Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Napisz opinię

MĄKA Z TAPIOKI 500G

MĄKA Z TAPIOKI 500G

Mąka z tapioki to rodzaj kaszy wytwarzanej ze skrobi (mączki), która jest pozyskiwana z bulw manioku. Jest lekkostrawna i pożywna, nie zawiera glutenu i jest hipoalergiczna.