Więcej informacji
Posiada charakterystyczny orzechowy aromat (basmati – znaczy pachnący). Ceniony wśród wszystkich odmian ryżu za szlachetny smak. Środowisko w którym jest uprawiany wpływa bardzo korzystnie na jego właściwości. Podczas gotowania ziarna stają się niezwykle długie i smukłe oraz nie sklejają się - co czyni go idealnym składnikiem do sałatek oraz jako dodatek do dań indyjskich, warzyw, mięs czy ryb.
Sposób użycia: Do naczynia należy wsypać jedną porcję ryżu i wlać 1,5 porcji wody, a następnie gotować przez około 15 minut. Po odsączeniu produkt jest gotowy do spożycia.
Kraj pochodzenia Pakistan
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.