Więcej informacji
Wyglądem przypomina ryż basmati. Podczas gotowania wydziela delikatny jaśminowy aromat, ma śnieżnobiały kolor, a w smaku jest delikatnie słodkawy. Ryż jaśminowy sprawdza się w kuchni tajskiej, azjatyckiej oraz meksykańskiej. Swoje zastosowanie znajduje jako dodatek do potraw smażonych, mięsnych, warzywnych jak i dań z ryżem na słodko. Dzięki temu, że się nie skleja wspaniale nadaje się do sałatek, owoców morza, drobiu czy też deserów.
Sposób użycia: Do naczynia należy wsypać jedną porcję ryżu i wlać 2 porcje wody, a następnie gotować przez około 15-20 minut. Po odsączeniu produkt jest gotowy do spożycia.
Kraj pochodzenia Wietnam
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.