
Więcej informacji
Mąka orkiszowa razowa - otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ta bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków.
Zastosowanie:
Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
Informacje o alergenach
W zakładzie konfekcjonowane są również inne przyprawy zawierające seler, sezam, gluten , dwutlenku siarki, gorczycę, migdały, różne orzechy. Mimo dołożenia wszelkich starań nie możemy na 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Kraj pochodzenia Węgry