
TAPIOKA GRANULKI 500g
9,00zł
Tapioka jest to produkt skrobiowy otrzymany z maniok, rośliny występującej głównie w Ameryce Południowej i Środkowej. Tapioka wyrabiana jest w formie mąki lub przezroczystych kuleczek.
6 Przedmioty
WYSYŁKA W PONIEDZIAŁEK
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Tapioka nie posiada żadnego smaku, nie zmienia też smaku potraw, do których jest dodawana, jest też bardzo zdrowa. Dodaje się ją do rozmaitych sosów, a także do zup, musów, polew, kisieli, lukrów, ponieważ najpowszechniejsze zastosowanie tej mąki w kulinariach to zagęszczanie tapioką tych właśnie potraw. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji kisielu, różnych legumin i deserków mlecznych.
Sposób przygotowania: tapiokę wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 min., następnie w tym samym płynie ugotować do miękkości na bardzo małym ogniu, stale mieszając.
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna 1499kJ/358kcal
- Tłuszcz 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- Węglowodany 89 g
- w tym cukry 3 g
- Błonnik 0 g
- Białko 0 g
- Sól 0 g
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.