RYŻ DO SUSHI 500g
5,90zł
Ryż do sushi jest lepki i kleisty. Ryż ten zdecydowanie różni się od tego, który jemy na co dzień. Po prawidłowym ugotowaniu jest bardzo kleisty, dzięki czemu łatwo się go formuje, zlepia i je pałeczkami.
5 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Przygotowanie Ryżu:
1. Ryż należy przepłukać wodą kilkukrotnie, tak aby woda czysta.
2. Na 1 szklankę ryżu dodajemy 1,5 szklanki wody i zagotowujemy na wolnym ogniu.
3. Po zagotowaniu przykrywamy naczynie i gotujemy na małym ogniu około 14-15 min lub do momentu kiedy ryż wchłonie całą wodę.
4. Odstawiamy ugotowany ryż pod przykryciem na około 10 min. Ryż jest gotowy do podania.
Kraj pochodzenia Włochy lub Wietnam w zależności od dostawy