RYŻ DO SUSHI 500g Zobacz większe

RYŻ DO SUSHI 500g

5,90zł

Ryż do sushi jest lepki i kleisty. Ryż ten zdecydowanie różni się od tego, który jemy na co dzień. Po prawidłowym ugotowaniu jest bardzo kleisty, dzięki czemu łatwo się go formuje, zlepia i je pałeczkami.

Więcej szczegółów

5 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Więcej informacji

Przygotowanie Ryżu:

1. Ryż należy przepłukać wodą kilkukrotnie, tak aby woda czysta.

2. Na 1 szklankę ryżu dodajemy 1,5 szklanki wody i zagotowujemy na wolnym ogniu.

3. Po zagotowaniu przykrywamy naczynie i gotujemy na małym ogniu około 14-15 min lub do momentu kiedy ryż wchłonie całą wodę.

4. Odstawiamy ugotowany ryż pod przykryciem na około 10 min. Ryż jest gotowy do podania.


Kraj pochodzenia Włochy lub Wietnam w zależności od dostawy

Informacja o alergenach  – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten.  Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.