
KAROB PROSZEK MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO
Karob, inaczej nazywany mączką chleba świętojańskiego, jest jasno brązowym, nieco słodszym od kakao proszkiem o wielu właściwościach leczniczych, ale i walorach smakowych.
11 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Karob w kuchni bardzo dobrze sprawdza się jako naturalny, zdrowy zamiennik kakao. Można go dodawać do wielu wypieków, deserów, napojów typu kakao oraz wielu innych.
Połączenie naturalnych składników odżywczych z możliwością wykorzystania karobu w przemyśle spożywczym, czyni go dobrym i przede wszystkim zdrowym substytutem kakao.
Może być stosowany jako naturalny zagęstnik do potraw, gdyż zawiera bardzo duże ilości węglowodanów oraz tanin. Dobrze sprawdza się w leczeniu biegunek i zapobieganiu nadkwasocie, gdyż związki zawarte w karobie zagęszczają znajdujący się w żołądku pokarm