WINOMIERZ Zobacz większe

WINOMIERZ, CUKROMIERZ DO WINA

12,50zł

 

 

WINOMIERZ, CUKROMIERZ - wskażnik ten jest niezbędny do zrobienia wina słodkiego, półsłodkiego, wytrawnego.

 

Więcej szczegółów

6 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

316

Więcej informacji

Głównymi elementami miernika są:
probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C.
Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt
Zakres do 30°Blg
( 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w1 L soku (moszczu)).

W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie