DROŻDŻE SUSZONE DO WINA FERMIVIN PDM - 7g

3,30zł

Fermivin PDM Saccharomyces cerevisiae (bayanus) - do win białych i czerwonych, fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niska temperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do win musujących oraz wtórnej fermentacji (restartu), odporne na zakażenia. Tolerancja na alkohol do ok. 16 %

Więcej szczegółów

16 Przedmioty

DOSTĘPNY

Więcej informacji


Komórki wysoce aktywnych drożdży, suszone są fluidalnie il.7 g. Pojedyncza dawka wystarcza na przygotowanie do 35 l wina. 

Uzyskanie wina z moszczu owocowego zawdzięczamy drobnoustrojom – konkretniej dużej grupie drożdży należących do gatunku Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. Stosowane w przemyśle winiarskim, specjalnie wyselekcjonowane i udoskonalane w laboratoriach, szlachetne drożdże winiarskie podzielone są na szereg ras w zależności od preferencji substratowych (rodzaju owoców, stężenia cukru), szybkości i wydajności produkcji alkoholu. 

W przypadku drożdży suszonych fluidalnie, wstępne namnożenie i uaktywnienie nie jest konieczne. Zalecane jest jedynie wykonanie ich wstępnej rehydratacji, polegającej na wymieszaniu drożdży w ok. 100ml letniej wody i pozostawienie na ok. 15 min w temperaturze pokojowej. 

Drożdże wymagają dodatku pożywek. Polecamy Pożywkę z witaminą B1 oraz
Pożywkę uniwersalną do drożdży winiarskich 


 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.
Masa netto: 7g

Napisz opinię

DROŻDŻE SUSZONE DO WINA FERMIVIN PDM - 7g

DROŻDŻE SUSZONE DO WINA FERMIVIN PDM - 7g

Fermivin PDM Saccharomyces cerevisiae (bayanus) - do win białych i czerwonych, fermentujące nawet w trudnych warunkach (np.: zbyt niska temperatura, wysokie stężenie garbników oraz cukru); dobre do win musujących oraz wtórnej fermentacji (restartu), odporne na zakażenia. Tolerancja na alkohol do ok. 16 %

Podukty powiązane