Więcej informacji
Domowy wyrób sera to jeden z najwcześniejszych rodzajów SLOW FOOD. Im dłużej dojrzewa tym jest lepszy. Najlepiej smakuje jedzony w gronie przyjaciół razem ze świeżym, pachnącym domowym chlebem i popijany domowym winem. Taka atmosfera idealnie pasuje do tej idei - jedzenia prostych produktów przygotowanych samemu z troską o najmniejszy szczegół....
- Dzięki stożkowej strukturze otworów nie przywiera do masy serowarskiej dzięki czemu powierzchnia sera jet wyjątkowo gładka
- Nie zatrzymuje w sobie wilgoci, co powoduje, że nie trzeba stosować dużego nacisku
- Umożliwia łatwe wyjęcie sera z prasy
- Wykonana z elastycznego, trwałego polietylenu
- Wielokrotnego użytku, po uprzednim wypraniu w temp. 60-70oC
- Aby uzyskać jak najlepsze odsączenie serwatki oraz gładkość sera należy umieścić masę serowarską od wewnętrznej, gładkiej strony chusty
Wymiary 50x50cm
Kupując 1 sztukę dostajesz opakowanie które zawiera 2 chusty serowarskie.