
Więcej informacji
Sposób przyrządzenia:
Zawartość paczki wsypać do 10l wrzącej wody, gotować 10minut. Przecedzić przez gęste płótno i ostudzić. Rozmieszać 5g świeżych drożdży w 1/2 szklanki płynu, wlać do Podpiwka i dodać 500 - 600g cukru. Wymieszać i rozlać do butelek ze szczelnym korkiem. Odstawić zimą na 5dni, latem na 3dni. Pierwszy dzień trzymać w ciepłym miejscu, potem w chłodniejszym.
Składniki: burak cukrowy, jęczmień, cykoria - prażone; cukier, chmiel, regulatory kwasowości: difosforany, kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1439 kJ / 341 kcal
- Tłuszcz: 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 67 g
- w tym cukry: 46 g
- Błonnik: 18 g
- Białko: 6,2 g
- Sól: 0,35 g