Wyprzedaż! MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI 500G Zobacz większe

MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI 500G

10,50zł

13,50zł

-3,00zł

-3,00zł

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi.

UWAGA: DATA WAŻNOŚCI 30.10.2022

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

Więcej informacji

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.

Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

 

Wartość odżywcza w 100 g poduktu:

wartość energetyczna: 1528 kJ / 365 kcal

Tłuszcz: 17 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g

Węglowodany: 39 g

w tym cukry: 2,1 g

Białko: 12 g

Błonnik: 17 g

Sól: 1,7 g

Wyprodukowano w Polsce

Napisz opinię

MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI 500G

MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWA Z ORZECHAMI WŁOSKIMI 500G

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi.

UWAGA: DATA WAŻNOŚCI 30.10.2022