
DROŻDŻE SUSZONE DO PIZZY 100G
10,30zł
Niezawodne suszone drożdże piekarskie do wypieku pizzy. Zalety: krótszy czas ugniatania ciasta zwiększona rozciągliwość ciasta co jest wskazane przy robieniu ciasta do pizzy.
1 Przedmiot
WYSYŁKA (2 dni robocze)
Ostatnie egzemplarze!
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Niezawodne suszone drożdże piekarskie do wypieku pizzy.
Zalety:
- krótszy czas ugniatania ciasta
- zwiększona rozciągliwość ciasta co jest wskazane przy robieniu ciasta do pizzy
- nie powodują bardzo dużego wzrostu ciasta, a jednocześnie gwarantują jego atrakcyjny
- idealne do pizzy, focacci, sprawdzą się również przy wypieku pieczywa i różnego rodzaju słodkości.
Składniki:
- 300 g mąki pszennej (najlepiej typ 00)
- 1 łyżeczka soli
- 4 g suszonych drożdży Browin
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 200 ml letniej wody
Przepis:
Do miski wsyp mąkę, sól i drożdże. Wszystko delikatnie wymieszaj. Dodaj powoli letnią wodę. Wyrabiaj 10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, do momentu aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne (ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia).
Następnie ciasto ponownie krótko wyrabiaj z oliwą z oliwek. Przykryj czystą bawełnianą ściereczką i pozostaw na 30-45 minut do wyrośnięcia (ciasto podwoi swoją objętość) w ciepłym miejscu.
Po wyrośnięciu oprósz ciasto mąką, rozwałkuj i uformuj, tak aby uzyskać cienki placek.
Następnie piecz z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut w temperaturze 250°C.