ZAKWAS CHLEBOWY PSZENNY Z DROŻDŻAMI 23g Zobacz większe

ZAKWAS CHLEBOWY PSZENNY Z DROŻDŻAMI 23g

5,00zł

Zalety stosowania zakwasu: - lepsza przyswajalność pieczywa, - delikatny smak, - chrupiąca skórka, - ładniejszy kolor pieczywa, - soczysty miękisz, - wydłużona świeżość pieczywa.

Więcej szczegółów

7 Przedmioty

WYSYŁKA (48 godzin)

Więcej informacji

Przepis na wypiek 750 g chleba z zakwasem pszennym Składniki: 350 ml letniej wody, 10 g soli, 500 g mąki pszennej, 1 op. Zakwasu chlebowego pszennego z drożdżami (zakwas i drożdże). Opcjonalnie: 4 łyżki ziaren, np. słonecznika, dyni. Piekarnik: Z wymienionych składników wyrób ciasto - do uzyskania masy o elastycznej konsystencji, by ciasto odchodziło od naczynia. Pozostaw na ok. 1 godz. pod przykryciem, w ciepłym miejscu. Następnie ciasto ponownie wyrób (wystarczy przez krótki czas) i przełóż do formy. Pozostaw ponownie w ciepłym miejscu - do wyrośnięcia, by ciasto podwoiło swą objętość. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 godz. w temp. 200C. Automat do wypieku chleba: Do misy automatu dodaj w podanej kolejności wymienione składniki i ustaw program podstawowy (BASIC), by uzyskać średnio zarumienioną skórkę. Chleb będzie gotowy po ok. 3 godz.

Składniki: wysuszony zakwas pszenny 65,2% (zmielone produkty pszenne, słód pszenny, kultury starterowe zakwasu), drożdże suszone 42,1% (S. cerevisiae, emulgator: monosterynian sorbitolu).

Produkt naturany, ulega zmianom. 

Informacje o alergenach: zawiera gluten. Przechowywać w suchym, chłodnym, zacienionym miejscu.

Napisz opinię

ZAKWAS CHLEBOWY PSZENNY Z DROŻDŻAMI 23g

ZAKWAS CHLEBOWY PSZENNY Z DROŻDŻAMI 23g

Zalety stosowania zakwasu: - lepsza przyswajalność pieczywa, - delikatny smak, - chrupiąca skórka, - ładniejszy kolor pieczywa, - soczysty miękisz, - wydłużona świeżość pieczywa.

Podukty powiązane