
DROŻDŻE SUSZONE PIEKARSKIE
Suszone drożdże piekarskie do wypieku pieczywa , ciast i pizzy.
Wyselekcjonowany, aktywny szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae, przeznaczony do szybkiej fermentacji ciasta.
10 Przedmioty
WYSYŁKA (2 dni robocze)
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Drożdże należy dozować zgodnie z informacjami zawartymi w przepisie na wybrane ciasto. 8 g suszonych drożdży odpowiada 25 g drożdży świeżych. Drożdże można mieszać bezpośrednio z mąką bez sporządzania rozczynu. Do mieszaniny dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto pozostawić w cieple do wyrośnięcia, po czym piec zgodnie z przepisem.
SKŁAD:
Suszone drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w ciemnym, suchym chłodnym miejscu.