
OSTRZAŁKA DIAMENTOWA TAIDEA (360/1200) T1005DC
- Napisz opinię
40,00zł
Niezastąpiona w każdej kuchni Diamentowa Ostrzałka, renomowanej Firmy Taidea do noży kuchennych, to ergonomicznie zaprojektowane narzędzie wyposażone w dwustopniowy system ostrzenia.
5 Przedmioty
DOSTĘPNY (48 godzin)
- Drukuj
- Wyślij do znajomego
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Jest to standardowa ostrzałka, która powinna się znaleźć w każdym domu. Jej użytkowanie jest prostsze niż ostrzenie na kamieniach, zatem każdy domownik powinien sobie z nią poradzić. Ostrzy noże stalowe, ceramiczne oraz tasaki. Model T1005DC wyróżnia się idealnym stosunkiem ceny do jakości produktu. Przy niewielkiej cenie otrzymujemy trwałą i praktyczną ostrzałkę.
Ostrzałka do noży kuchennych to ergonomiczne zaprojektowane narzędzie niezbędne w każdej kuchni. Wyposażona w gumową, antypoślizgową rączkę daje pewny i stabilny uchwyt oraz zapewnia bezpieczeństwo podczas ostrzenia. Unikalne rozwiązanie kółek ostrzących pozwala na precyzyjne i dokładne ostrzenie noża podczas przesuwania go w obu kierunkach. Dwustopniowy system ostrzenia - zgrubne ostrzenie, które przygotowuje krawędź i nadaje odpowiedni kąt ostrzu, oraz ostrzenie ostateczne, które wygładzając ostrze zapewnia perfekcyjny efekt ostrzenia.
Dane techniczne:
- Typ ostrzałki - ręczna
- Materiał ścierny - diament i ceramika
- Gradacja - 360/1200
Postaw ostrzałkę na płaskiej powierzchni. Użyj jednego lub dwóch stopni ostrzenia, w zależności od tego jak bardzo tępy jest nóż.
Stopień 1 - kółka diamentowe o gradacji 360.
Użyj tego stopnia tylko wtedy gdy nóż jest naprawdę tępy, lub gdy chcesz naostrzyć nóż ceramiczny. By naostrzyć nóż, przesuń go (lekko dociskając) kilkukrotnie przez szczelinę
Stopień 2 - kółka ceramiczne o gradacji 1200
Ten stopień służy do wygładzania powierzchni noża. Można go używać często do podostrzenia noża. By wygładzić nóż - kilkukrotnie, delikatnie przesuń ostrze przez szczelinę.