DROŻDŻE SUSZONE PIEKARSKIE

 Suszone drożdże piekarskie do wypieku pieczywa , ciast i pizzy.
Wyselekcjonowany, aktywny szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae, przeznaczony do szybkiej fermentacji ciasta. 

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

8 Przedmioty

WYSYŁKA WE WTOREK

Więcej informacji


Drożdże należy dozować zgodnie z informacjami zawartymi w przepisie na wybrane ciasto. 8 g suszonych drożdży odpowiada 25 g drożdży świeżych. Drożdże można mieszać bezpośrednio z mąką bez sporządzania rozczynu. Do mieszaniny dodać pozostałe składniki, wyrobić ciasto pozostawić w cieple do wyrośnięcia, po czym piec zgodnie z przepisem.
SKŁAD:
Suszone drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.

Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w ciemnym, suchym chłodnym miejscu.

Podukty powiązane