BIAŁKO SOJOWE KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO
- Napisz opinię
Białka roślinne w ostatnich latach stały się jednym z najbardziej popularnych składników żywności.
2 Przedmioty
DOSTĘPNY (72 godzin)
Ostatnie egzemplarze!
- Drukuj
- Wyślij do znajomego
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Wśród białek roślinnych najpopularniejszym surowcem do ich produkcji jest soja. Za jej wykorzystaniem i dużą popularnością przemawia m.in. duża zawartość białka w surowcu ok. 35 %, łatwość izolacji i koncentracji, znakomite właściwości funkcjonale, relatywnie niska cena oraz udokumentowane badania potwierdzone przez FDA o korzystnym oddziaływaniu białek soi na zdrowie człowieka. Dodatek białek sojowych spełnia szereg ważnych funkcji w przetwórstwie żywności. Przede wszystkim wykazują bardzo dobre zdolności wiązania wody i tłuszczu oraz emulgowania tłuszczu, zwiększają białkowość produktu, poprawiają jego strukturę. Dlatego też stały się poszukiwanym artykułem wśród producentów żywności.
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA OKOŁO 70%
WYPRODUKOWANE Z SOI NIE MODYFIKOWANEJ GENETYCZNIE
KRAJ POCHODZENIA USA