BIAŁKO SOJOWE KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO

 Białka roślinne w ostatnich latach stały się jednym z najbardziej popularnych składników żywności.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

8 Przedmioty

DOSTĘPNY

Więcej informacji

 Wśród białek roślinnych najpopularniejszym surowcem do ich produkcji jest soja. Za jej wykorzystaniem i dużą popularnością przemawia m.in. duża zawartość białka w surowcu ok. 35 %, łatwość izolacji i koncentracji, znakomite właściwości funkcjonale, relatywnie niska cena oraz udokumentowane badania potwierdzone przez FDA o korzystnym oddziaływaniu białek soi na zdrowie człowieka.  Dodatek białek sojowych spełnia szereg ważnych funkcji w przetwórstwie żywności. Przede wszystkim wykazują bardzo dobre zdolności wiązania wody i tłuszczu oraz emulgowania tłuszczu, zwiększają białkowość produktu, poprawiają jego strukturę. Dlatego też stały się poszukiwanym artykułem wśród producentów żywności.

 

ZAWARTOŚĆ BIAŁKA OKOŁO 70%

WYPRODUKOWANE Z SOI NIE MODYFIKOWANEJ GENETYCZNIE

KRAJ POCHODZENIA USA

Napisz opinię

BIAŁKO SOJOWE KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO

BIAŁKO SOJOWE KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO

 Białka roślinne w ostatnich latach stały się jednym z najbardziej popularnych składników żywności.