
Więcej informacji
Jak na kiełbasę swojską przystało, produkowana jest według starej receptury. Ten wyjątkowy wyrób wędliniarski musi zostać przyprawiony odpowiednimi przyprawami. Głównym składnikiem przyprawowym tej kiełbasy jest naturalny czosnek płatek oraz młotkowany pieprz czarny.
Naszą mieszankę gotową do użycia cechują specjalnie wyselekcjonowane naturalne przyprawy dobrane w odpowiednich proporcjach, które nadają doskonały smak i wyrazisty aromat tej szlachetnej kiełbasie.
W jej skład wchodzą: czosnek naturalny suszony, pieprz czarny, sól, cukier, gałka muszkatołowa, aromat-naturalny.
Dawkowanie 5 g/kg farszu
Sól dajemy według swojej receptury,a tą niewielką ilość soli która jest w przyprawie to nie odliczamy z przepisu.To jest przyprawa tylko do nadania odpowiedniego smaku i aromatu wędlinie.
KRAJ POCHODZENIA POLSKA
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.