KWASEK CYTRYNOWY Zobacz większe

KWASEK CYTRYNOWY

Kwasek służy do nadawania kwaśnego smaku wyrobom cukierniczym, sokom i przetworom owocowym i warzywnym, zachowania barwy, aromatu i witamin mrożonych owoców i warzyw. Może być zastosowany jako odkamieniacz do czajników.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

80 Przedmioty

WYSYŁKA 19 CZERWCA

Więcej informacji

Stosowany we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Dzięki zdolności kompleksowania z jonami metali Fe i Cu zapobiega reakcjom chemicznym i enzymatycznym powodującym zmiany barwy, stabilności lub wyglądu produktu np. zbrunatnieniu obieranych owoców i warzyw. Używany do wyrobu nadzień cukierniczych, koncentratów spożywczych, deserów, lodów i napojów orzeźwiających oraz alkoholowych. Stabilizuje emulsję i zwiększa stabilność mikrobiologiczną serów topionych. Przeciwdziała przebarwieniem przetworów mięsnych.

 

KRAJ POCHODZENIA CHINY

Informacja o alergenach  – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten.  Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.