KWASEK CYTRYNOWY

Kwasek służy do nadawania kwaśnego smaku wyrobom cukierniczym, sokom i przetworom owocowym i warzywnym, zachowania barwy, aromatu i witamin mrożonych owoców i warzyw. Może być zastosowany jako odkamieniacz do czajników.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

74 Przedmioty

DOSTĘPNY

Więcej informacji

Stosowany we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Dzięki zdolności kompleksowania z jonami metali Fe i Cu zapobiega reakcjom chemicznym i enzymatycznym powodującym zmiany barwy, stabilności lub wyglądu produktu np. zbrunatnieniu obieranych owoców i warzyw. Używany do wyrobu nadzień cukierniczych, koncentratów spożywczych, deserów, lodów i napojów orzeźwiających oraz alkoholowych. Stabilizuje emulsję i zwiększa stabilność mikrobiologiczną serów topionych. Przeciwdziała przebarwieniem przetworów mięsnych.

 

KRAJ POCHODZENIA CHINY

 

Napisz opinię

KWASEK CYTRYNOWY

KWASEK CYTRYNOWY

Kwasek służy do nadawania kwaśnego smaku wyrobom cukierniczym, sokom i przetworom owocowym i warzywnym, zachowania barwy, aromatu i witamin mrożonych owoców i warzyw. Może być zastosowany jako odkamieniacz do czajników.