
KWASEK CYTRYNOWY
Kwasek służy do nadawania kwaśnego smaku wyrobom cukierniczym, sokom i przetworom owocowym i warzywnym, zachowania barwy, aromatu i witamin mrożonych owoców i warzyw. Może być zastosowany jako odkamieniacz do czajników.
67 Przedmioty
WYSYŁKA (2 dni robocze)
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Stosowany we wszystkich branżach przemysłu spożywczego. Dzięki zdolności kompleksowania z jonami metali Fe i Cu zapobiega reakcjom chemicznym i enzymatycznym powodującym zmiany barwy, stabilności lub wyglądu produktu np. zbrunatnieniu obieranych owoców i warzyw. Używany do wyrobu nadzień cukierniczych, koncentratów spożywczych, deserów, lodów i napojów orzeźwiających oraz alkoholowych. Stabilizuje emulsję i zwiększa stabilność mikrobiologiczną serów topionych. Przeciwdziała przebarwieniem przetworów mięsnych.
KRAJ POCHODZENIA CHINY
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.