Więcej informacji
Golden Latte jest następnym wielkim trendem zdrowej żywności z południowej Azji.
Wysoka zawartość kurkumy w Golden Latte to jednak połowa sukcesu. Kurkumina by zadziałać musi zostać przez nasz organizm wchłonięta. Tu dochodzimy do całej potęgi tego napoju, mianowicie reszty składników. Teoria mówi o tym że wchłanianie przez nasz organizm najwydajniej odbywa się w towarzystwie pieprzu czarnego(piperyna) i tłuszczu(mleko), w towarzystwie wysokiej temperatury.
Dozowanie: 1 płaska łyżeczka na kubek mleka.
Zalecamy dodać Golden Latte do zimnego mleka i podgrzewać powoli do temperatury ok 70-80 C, ale naszym najbardziej ulubionym sposobem jest wykorzystanie spieniacza do mleka z ekspresu.
SKŁAD: kurkuma, cynamon cejloński, cynamon cassia, pieprz czarny, skórka
pomarańczy, mięta, kwiat muszkatu, kardamon zielony, imbir, goździki.
KRAJ POCHODZENIA POLSKA
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.