Więcej informacji
Guma Guar to naturalna roślinna substancja, która ma właściwości zagęszczające i stabilizujące. Ma postać proszku, który bardzo dobrze rozpuszcza się w wodzie, tworząc lepkie roztwory. To proszek o białej lub lekko żółtej barwie oraz mdłym, łagodnym zapachu. Najsilniejsze właściwości zagęszczające guma guar wykazuje w temperaturze od 25 do 40 stopni Celsjusza.
Zastosowanie
- jako składnik suplementów diety
- jako zagęszczacz, stabilizator
- jako emulgator
SKŁAD: Guma guar
KRAJ POCHODZENIA INDIE
RODZAJ OPAKOWANIA: produkt zapakowany w opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku.
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, laktoza, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.