Więcej informacji
Ostra kompozycja przyprawy na bazie chilli, stosowana w kuchni marokańskiej, algierskiej i tunezyjskiej. Doskonała makaronu, kuskusu, do mięsa grillowanego, smażonego, past, sosów, dipów. Może być również marynatą do mięsa wieprzowego lub drobiu w połączeniu z jogurtem naturalnym. Ostrość harissy maleje wraz z ilością oliwy, której się do niej doda. Kapsaicyna zawarta w papryczkach chilli odpowiada za ich ostrość, jest jednak rozpuszczalna w tłuszczach.
W skład mieszanki wchodzą: papryka czerwona (słodka i chili), sól, kolendra, czosnek, kmin rzymski.
Kraj pochodzenia Polska
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.