
Więcej informacji
Pakowarka próżniowa, listwowa, 330 mm
- Przeznaczona do małych punktów gastronomicznych, sklepów oraz na małe stoiska handlowe
- Do zgrzewania niewielkiej ilości worków do pakowania i gotowania
- Do użytku wyłącznie z workami moletowanymi
- Sterowanie automatyczne
- Możliwość programowania zgrzewania
- Pompa wibracyjna o wydajności: 10 l/min
- Obudowa wykonana z tworzywa ABS
- Waga: 3,2 kg
Podstawowe zastosowania to: próżniowe pakowanie żywności, również pod gotowanie sous-vide oraz zgrzewanie woreczków
Pakowanie próżniowe pozwala na wydłużenie okresu trwałości produktów spożywczych, hamuje rozwój bakterii tlenowych oraz zabezpiecza przed zmianą wilgotności i przenikaniem aromatów.
Zalety próżniowego pakowania żywności:
- produkty spożywcze chronione są przed bakteriami i pleśnią,
- jedzenie nie obsycha i dłużej nadaje się do spożycia,
- produkty dłużej pozostają zdrowe, zachowują swój smak i wartości odżywcze,
- zgrzewanie próżniowe pomaga lepiej planować zakupy i nimi zarządzać,
- ma nieograniczone możliwości - pakować można niemal wszystko - owoce, warzywa, sery, mięsa, wędliny, ryby, gotowe dania, ciasta itp.
UWAGA: DO TEJ PAKOWARKI MUSZĄ BYĆ WORECZKI MOLETOWANE, JEŻELI BĘDĄ WORECZKI GŁADKIE TO PAKOWARKA NIE WYCIĄGNIE POWIETRZA.
Szacunkowe wydłużenie okresu trwałości
Produkty spożywcze
- Drób 2/3 dni -> 5/9 dni
- Ser żółty 5/10 dni -> 20/40 dni
- Warzywa surowe 3/5 dni -> 10/20 dni
- Świeże owoce 3/7 dni -> 7/20 dni
- Pieczone mięso 2/3 dni -> 7/10 dni
- Pieczywo 2/3 dni -> 5/7 dni
Produkty mrożone
- Drób 6 miesięcy -> 24 miesiące
- Ser żółty 6/12 miesięcy -> 24 miesiące
- Warzywa surowe 6/10 miesięcy -> 24 miesiące
- Świeże owoce 6 miesięcy -> 24 miesiące dni
- Pieczone mięso 6 miesięcy -> 24 miesiące
- Pieczywo 6/8 miesięcy -> 24 miesiące
Parametry produktu:
Napięcie znamionowe: 220 V~240 V
Moc znamionowa: 250 W
Długość listwy zgrzewającej 330mm
UWAGA:
Między zgrzewaniem kolejnych woreczków należy odczekać 15 sekund.